Gevu;de ui met tomaat en spinazie

  • Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-09-2001

Lekker met rijst of risotto

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 middelgrote uien, geschild
3 vleestomaten
300 g wilde spinazie, geplukt en gewassen
60 ml olijfolie
1/2 courgette, blokjes zonder zaadlijsten
1/2 aubergine, blokes
1 ei
4 el oude kaas, geraspt
4 el broodkruim
1 el peterselie, gehakt
1 sjalot, gesnipperd
12 boerenolijven in vieren gedeeld
1 takje tijm
1 el balsamicoazijn
30 ml witte wijn
150 ml groentebouillon
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

L

Bereidingswijze

Koook de uien in 20 minuten gaar in water met zout. Laat ze afkoelen en hol ze dan voorzichtig uit met een lepel.
Verhit olijfolie en rooster hierin de courgette en aubergineblokjes gedurende ongeveer 5 minuten.
Maak een compote door 1 ei, 60 g gemalen oude kaas en 2 el broodkruim te mengen.
Vul de uien met een mengsel van de courgette, de gehakte peterselie en de eiercompotte. Bestrooi de gevulde uien met broodkruim.
Ontvel de tomaten en verwijder de zaadlijsten, bewaar alles. Snijd het vruchtvlees in blokjes en marinneer met de gesnipperde sjalot, de olijven, tijm en 3 el olijfolie.
Kook de rest van de tomaat met de azijn, wijn en 1 el olijfolie gedrurende 10 minuten. Zeef de tomatenfond.
Braand e uien met de groenteboullon 20 minuten in een oven van 200 graden.
Meng de tomatenfond met de gemarineerde tomaat, verwarm lichtjes zonder te koken, voeg enetueel wat braadfond toe.
Roerbak de spinazie kort en olijfolie, en serveer dit bij de gevulde uit met de tomaatsaus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten