Balkan Zuurkoolschotel

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-09-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui* 1 rode paprika* 50 gr. margarine* ? eetl.milde paprikapoeder* 750 gr. zuurkool*2 theel. karwijzaad*2 dl bouillon*100 ml creme fraiche
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Ui pellen en snipperen. paprika schoonmaken en in kleine stukjes snijden. zuurkool uit laten lekken.

Bereidingswijze

Verhit de margarine in een braadpan en fruit de ui en paprika ca. 2 min. zachtjes aan. Roer de paprikapoeder erdoor. Schep zuurkool door paprikamengsel. Voeg het karwijzaad en bouillon toe. Laat geheel in ca. 20 min. garen. Schep het mengsel regelmatig om. Roer de creme fraiche erdoor en laat het geheel zonder deksel nog ca. 10 min. zachtjes sudderen en een deel van het vocht verdampen.

Serveertip

lekker met aardappelpuree en bv. varkenslapjes

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten