1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Kremali Kabak

Kremali Kabak

  • Turks, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 14-09-2001

Ingrediënten 4 personen


Dit hebt je er voor nodig:
20 g boter *
20 g bloem *
1/4 l melk *
2 middelgrote courgettes *
sap van 1 citroen *
2 el olijfolie *
1 teentje knoflook *
1 dl water *
2 el blauwe schimmelkaas *
zout peper *
enkele druppels citroensap 8
1 snufje cayennepeper *
klein beetje suiker *
1/2 bosje peterselie *



Courgettedip!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zo wordt het lekker:
De boter in een pan verhitten en de bloem erdoor roeren.
De koude melk toevoegen en er al roerend een gebonden saus van koken.
De schoongemaakte courgettes onder koud stromend water afspoelen en droogdeppen.
De courgettes in blokjes snijden en besprenkelen met citroensap.
De olie verhitten en daarin de geperste knoflook fruiten.
De courgettesblokjes in de knoflookolie doen en stoven.
Met water blussen en op een matig vuur in de afgesloten koekenpan gaar laten worden.
De groenten pureren met de staafmixer.
De kaas in de warme melksaus laten smelten.
De groentenpuree door de melksaus roeren.
De dip op smaak brengen met zout,peper,citroensap,cayennepeper en suiker.
De courgettedip goed laten afkoelen en tot slot de gewassen en fijngehakte peterselie erdoorheen scheppen.
De courgettedip in een schaal doen en serveren met witbrood of stukjes groente.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ronnie_r_t_h


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ronnie_r_t_h
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top