HANGOP MET HONING EN GECARAMELISEERDE WALNOTEN

  • Spaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-09-2001
  • HANGOP MET HONING EN GECARAMELISEERDE WALNOTEN

    HANGOP MET HONING EN GECARAMELISEERDE WALNOTEN

    HANGOP MET HONING EN GECARAMELISEERDE WALNOTEN

  • HANGOP MET HONING EN GECARAMELISEERDE WALNOTEN

    HANGOP MET HONING EN GECARAMELISEERDE WALNOTEN

    HANGOP MET HONING EN GECARAMELISEERDE WALNOTEN

Lekker nagerecht uit Baskenland Noord Spanje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 l volle yogurt,100 g kristalsuiker,100g walnoten grofgehakt,1/2 dl slagroom, honing.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekepan, bakpapier, grote zeef

Voorbereiding

Leg de doek in een grote zeef en schenk hierin de yoghurtc.a. 2uur laten uitlekken

Bereidingswijze

Verwarm de suiker op een zacht vuur tot deze gesmolten is.Laat de suiker lichtbruin worden (caramalliseren).Pas op dat de suiker niet verbrandt.Roer de stukjes walnoot erdoor, de stukjes noot moeten helemaal met caramel bedekt zijn.Schenk het notenmengsel direct op het bakpapier, laat het afkoelen en hard worden.Steek het notenmengsel(praline) met een pannenkoekmes van het bakpapier en breek het in kleine stukjes.Schep de hangop uit de zeef over in een kom.Klop de hangop glad en roer de slagroom erdoor.Verdeel de hangop over de kommen.Schenk wat honing over de hangop en verdeel de gecaramelliseerde noten erover.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten