HANGOP MET HONING EN GECARAMELISEERDE WALNOTEN
- Spaans, Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 11-09-2001
Lekker nagerecht uit Baskenland Noord Spanje
Ingrediënten 4 personen
2 l volle yogurt,100 g kristalsuiker,100g walnoten grofgehakt,1/2 dl slagroom, honing.Benodigdheden
koekepan, bakpapier, grote zeefVoorbereiding
Leg de doek in een grote zeef en schenk hierin de yoghurtc.a. 2uur laten uitlekken
Bereidingswijze
Verwarm de suiker op een zacht vuur tot deze gesmolten is.Laat de suiker lichtbruin worden (caramalliseren).Pas op dat de suiker niet verbrandt.Roer de stukjes walnoot erdoor, de stukjes noot moeten helemaal met caramel bedekt zijn.Schenk het notenmengsel direct op het bakpapier, laat het afkoelen en hard worden.Steek het notenmengsel(praline) met een pannenkoekmes van het bakpapier en breek het in kleine stukjes.Schep de hangop uit de zeef over in een kom.Klop de hangop glad en roer de slagroom erdoor.Verdeel de hangop over de kommen.Schenk wat honing over de hangop en verdeel de gecaramelliseerde noten erover.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties