1. Home
  2. Recepten
  3. Spinazie
  4. Cannelloni met spinazie en ham

Cannelloni met spinazie en ham

  •  , Lunch/Brunch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-09-2001

Ingrediënten 4 personen


500 g spinazie
125 g boter
1 ui gehakt
150 g hamblokjes
nootmuskaat
2 doosjes Maggi Saus Kaas-Basilicum
1 eetlepel fijngesneden basilicum
8 cannelloni-pijpjes
100 g geraspte belegen kaas



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de spinazie, dep de blaadjes droog. Smelt 25 g boter, laat de ui hierin glazig bakken. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Meng de hamblokjes erdoor. Bereid de Maggi Kaas-Basilicum-saus zoals aangegeven met 100 g boter, gebruik op het totaal aan vocht 1 dl minder. Roer de helft van de saus en de basilicum door de spinazie.
Vul de cannelloni-rolletjes met de spinazie. Leg de cannelloni in een ingevette ovenschaal, schenk de rest van de saus erover. Bestrooi met de kaas en laat het gerecht in een oven van 200 graden in 30 minuten gaar en goudbruin worden.

Tip: Het vullen van de cannelloni-pijpjes gaat het eenvoudigst door ze rechtop te zetten. Gebruik een eierlepeltje, dan gaat het vullen wat sneller.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gebs


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gebs
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top