1. Home
  2. Recepten
  3. Groentetaart
  4. Hartige groentetaart

Hartige groentetaart

  •  , Lunch/Brunch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-09-2001

Ingrediënten 4 personen


1 plak ham van 100 a 150 gram, in blokjes
150 gram bakbacon, in reepjes
1 courgette, eerst in plakjes en dan in vieren
200 gram broccoli roosjes, geblancheerd
1 rode paprika, in blokjes
2 rode uien, in halve ringen
1 bakje champignons, in plakjes
2 eetlepels olijfolie
zout & peper
chilipoeder naar smaak
paprikapoeder naar smaak
of 1 1/2 theelepel provencaalse kruiden op olie
1 pakje bladerdeeg, ontdooid
1 pakje mon chou voor pan & oven
100 gram geraspte belegen kaas
1 ingevette springvorm, doorsnede 24 cm.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Alle groenten, behalve de ui en champignon,s wassen en snijden. Bekleed de springvorm met vijf uitgerolde plakjes bladerdeeg en prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden; bezit u een gas- of electrische oven dan is de temperatuur gemiddeld 20 tot 30 graden hoger.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan of wok en doe daar de bacon in en bak deze op hoog vuur even knapperig. Schep het spek uit de pan en doe in het achtergebleven vet. De ui en paprika even bakken op een matig vuur. Voeg de ham en de rest van de groente toe. Bak de champignons desgewenst even apart om overbodig vocht te laten verdampen of giet het teveel aan vocht even af. Breng dit mengsel op smaak met de kruiden van uw keuze.
Schep dit in de taart vorm en giet de mon chou voor pan en oven erover, en bestrooi dit met de kaas. Maak van het overgebleven bladerdeeg een leuk vlechtwerk om de taart af te maken en bestrijk dit met wat losgeklopt ei.
Bak de quiche in 40 tot 45 minuten goudbruin.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gebs


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gebs
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top