1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. GRANITE DE POMMES AU VIEUX CALVADOS.

GRANITE DE POMMES AU VIEUX CALVADOS.

Door: jeirdolleke

  • Frans, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-09-2001

Ingrediënten 3 personen



600g Granny Smith appels.140g suiker.25cl water.Sap van 2 citroenen.1 appel voor de versiering.



*** Gewoon sorbet ***

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak stroop van de suiker en het water: los de suiker op in het water en verwarm het tot net onder het kookpunt gedurende 5 minuten.Spoel de appels af en snijd ze in blokjes.Kook deze gedurende 5 minuten in de stroop.Voeg er het citroensap aan toe, meng het geheel (zeefhet eventueel) en laat het afkoelen.In de diepvries bewaren en af en toe met een vork mengen.Zodra de sorbet stijf is, kan u ze in bolletjes opdienen in een ijscoupe, versierd met een stukje appel (met schil) en vergezeld van een glas oude Calvados en stukjes cake.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeirdolleke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top