1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Montignac keuken
  5. boerenkool met worst

boerenkool met worst

  • Montignac, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-09-2001

Ingrediënten 4 personen


250 gram magere gerookte spekblokjes.
500 gram gesneden boerenkool.
1 knolselderei.
peper en zout.
1 magere gelderse rookworst van het winkelmerk edah.



Montignac fase 1 en 2. vet maaltijd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de knolselderij schoon en snijd deze in kleine blokjes.
zet de knolselderij op met water en een beetje zout.
leg hierop de gesneden boerenkool.
breng dit aan de kook en laat dit 20 minuten zachtjes koken.
leg nu de rookworst in de (plastic) verpakking op de boerenkool en laat deze de laatste 10 minuten mee verwarmen.
ga intussen de spekblokjes aanbakken.
giet hierna het overtollige water af, en voeg wat peper toe, tesamen met de uitgebakken spekblokjes.
alles met een stamper goed door elkaar prakken zodat het een smeuig geheel wordt.
serveer nu de rookworst erbij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smurfze


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smurfze
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top