1. Home
  2. Recepten
  3. Bisque van rivierkreeftjes

Bisque van rivierkreeftjes

Door: poeder

  •  , Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-09-2001

Ingrediënten 4 personen


12 gekookte rivierkreeftjes, 1 pak soepgroenten, 1 lookteentje, 2 el boter, 1,5 l water, 5 vleestomaten, 2 dl verse room, 1 scheutje worcestershiresaus, peper, zout, 1 scheut cognac, 4 plakken bladerdeeg, 1 eierdooier.



Feestelijke soep met bladerdeegdekseltje.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de rivierkreeftjes en houd het vlees apart. stamp de schalen en scharen fijn. fruit de groenten met de specerijen aan in de boter, voeg het schaaldierengruis toe en overgiet met water. laat een uur pruttelen op een laag pitje en wrijf door een fijne zeef. pureer met de staafmixer en roer de room erdoor. breng op smaak met zout, peper, worcestershiresaus en cognac en giet over in vuurvaste soepkommetjes. voeg het kreeftevlees toe. bedek met bladerdeeg, bestrijk met losgeklopt eigeel en laat 10 min. bakken in een op 225 graden voorverwarmde oven.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poeder
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top