1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. Bloemkoolcreme

Bloemkoolcreme

  • Scandinavisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-09-2001

Ingrediënten 4 personen


250 gram bloemkool; in roosjes
2 deciliter slagroom
50 milliliter melk
zout en peper; naar smaak
2 eetlepels creme fraiche



Garnering voorgerecht Nobeldiner 1996: Bloemkoolscreme

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het is belangrijk om alleen de roosjes te gebruiken, geen worteldelen, aangezien dit de creme echt mild en fris houdt.

1. Bloemkoolroosjes goed uitspoelen en af laten lekken.

2. Doe de roosjes samen met de room en melk in een pannetje. Langzaam aan de kook brengen en zachtjes laten koken tot de kool zacht is.

3. Pureren tot het helemaal glad is. Op smaak brengen met peper en zout. Zeven en af laten koelen.

4. Vlak voor het opdienen de creme fraiche erdoor roeren.

Serveertip

? 2001 SvD Nobeldiner 1996



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top