Magret de Canard

  • Frans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-09-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 750 g eendenfilet
- 10 g pijnboompitten
- cognac glaasje vol met armagnac
- 250 ml rode wijn saus
- ijsberg sla
- sherry tomaatjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- olijfolie
- lucifer
- goede braad pan

Voorbereiding

Pers de pijnboompitten fijn tot kleine kruimeltjes en zet de armagnac en lucifers al klaar.

Bereidingswijze

Begin met het verwarmen van de rode wijn saus, als u dat gedaan heeft verwarm dan de olijfolie in een goede braadpan. Leg daarna de eendenfilet in de pan en laat hem aan beide kanten drie minuten bakken. Maak daarna een lucifer aan, doe de armagnac in de pan en houd de lucifer er vervolgens bij(flamberen). Nu ontstaat er een behoorlijke vlam, de vlam gaat vanzelf uit als de alcohol eruit is. Haal het vlees eruit en snij het in plakken van ongeveer 3 mm, leg het op een best grote verwarmde dienschaalen en giet de verwamde rode wijn saus overheen. Als u dat gedaan heeft strooi dan de pijnboompitten erover heen. U kunt de dienschaal nog een beetje versieren met ijsberg sla en sherry tomaatjes.

Serveertip

Zorg dat de dienschaal een beetje verwarmd is!!!!!!!!! En kijk zelf hoeveel wijn saus erover heen moet geld ook voor de pijnboompitten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten