1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Montignac keuken
  5. yoghurt ijs

yoghurt ijs

  • Montignac, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-09-2001

Ingrediënten 2 personen


200 gram aardbeien, bessoorten of bramen of een mix hiervan ( je kan in plaatst van verse aardbeien ook suikerloze jam gebruiken, roer dan 3 eetlepels suikerloze jam door de overige ingredienten).
2,5 dl. magere yogurt.
11,5 ml. vloeibare zoetstof of 100 gram fructose.
sap van 1 citroen.



Montignac fase 1 en 2. koolhydraat maaltijd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de aardbeien 1 minuut op vol vermogen in de magnetron.
laten afkoelen.

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten in een blender en meng alles goed door elkaar.
indien je een ijsmachine hebt volg dan de gebruiksaanwijzing installeren en de motor inschakelen.
giet nu het mengsel door de opening van de ijsmachine.
laat dit 45 minuten draaien.
hierna kan je het in een kom met deksel voor gebruik in de vriezer plaatsen.

indien je geen ijsmachine hebt, dan het mengsel in een ruime kom met deksel in de vriezer plaatsen.
elk kwartier goed doorroeren tot dit niet meer gaat.
afhankelijk van de vriezer is de vriestijd drie tot zes uur.
voor beide bereidingsmethoden geldt dat je het ijs 10 minuten voor gebruik uit de vriezer moet halen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smurfze


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smurfze
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top