Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Perentaart

Perentaart

Door: jetje43

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-09-2001

Ingrediënten 8 personen


5 grote zoete peren;200 gr. roomboter;30 gr.basterdsuiker;1 theelepel kaneelpoeder;150 gr. suiker; 2 eieren;150 gr. cakemeel; mespuntje zout; 3 eetlepels melk; eventueel 3 eetlepels abrikozenjam of gember.


Verder heb je nodig


Mes;houten lepel met gat in het blad of garde; boterkwast; springvorm met een midd.lijn van 24 cm.; kom;zeef; oven (160 gr. of gasstand 2 - 3); satepen.

Perentaart
Perentaart

Een lekkere fruittaart.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd de peren twee maal overlangs door, schil de stukken peer en snijd het klokhuis weg.2.Laat 40 gr. van de boter goed warm worden en giet het zodra het schuim begint weg te trekken in de vorm. Strooi de basterdsuiker in een gelijkmatig laagje op de bodem.3. Snijde van de stukken peer overlangs 16 ong. even dikke plakken en leg die, met de brede zijde naar de wand, bijna aaneengesloten in de vorm. Zorg dat de peren de wand niet raken en bestrijk de wand van de vorm dun met de boter.4.Verdeel de kaneel over de peren in de vorm; snijd de rest van de peer in stukjes, zo groot als bruine bonen.5. Schuif het rooster in het midden van de oven.Verwarm de oven voor.6. Roer de rest van de boter in een kom zacht en schuimig. Voeg de suiker toe en roer tot die niet meer knarst.7. Breek een ei in de kom, roer tot het ei is opgenomen; voeg het andere ei toe en roer tot het mengsel luchtig is.8.Zeef het cakemeel in de kom. Doe er het zout bij en leg de stukjes peer op het meel. 9. Voeg de melk toe en schep alles met een grote lepel vlug door elkaar tot er geen droge bloem meer te zien is. Roer niet, omdat dan de ingebrachte lucht weer ontsnapt; vul de vorm en zet die direct in de oven.10. Prik na 50 - 60 min. met een satepen in het deeg, trek de pen terug en neem de vorm uit de oven als er geen deegdeeltjes kleven. Verleng de baktijd als het wel zo is.11. Laat de taart 2 min. in de vorm afkoelen, neem dan de wand van de vorm weg. Leg eht taartrooster op de taart en keer die om. verwijder voorzichtig de bodem van de vorm en laat de taart verder afkoelen.

Serveertip

Je kan de taart na het afkoelen bestrijken met jam of iets anders. Of als het nog warm is bestrooien met poedersuiker.Elk naar eigen smaak.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jetje43
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top