1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Steak met komkommersaus

Steak met komkommersaus

Door: verantwoord

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-09-2001

Ingrediënten 4 personen


1 duopak krieltjes ( 700 gram ),
zout en peper,
? komkommer,
2 teentjes knoflook,
1 ? dl milde yoghurt,
800 gram broccoli,
2 schaaltjes steak du boeuf, ( a 2 stuks ca 200 gram ),
1 eetlepel verse dille ( zakje a 11 gram ).



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Gril voorverwarmen op hoogste stand. Krieltjes met snufje zout in ca 8 minuten beetgaar koken. Intussen komkommer schillen en grof raspen. In zeef doen en vocht eruit drukken. Knoflook pellen en boven yoghurt in schaal uitpersen. Komkommer toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Broccoli schoonmaken, wassen, in roosjes verdelen, stronkjes in stukjes snijden en in ca 8 minuten beetgaar koken. Intussen steaks bestrooien met zout en peper en aan beide kanten ca 3 minuten grilleren. Krieltjes door dille rollen. Steaks serveren met saus, dille-aardappeltjes en broccoli .

bereidingstijd ca 20 minuten.

Bevat per persoon 305 calorieen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van verantwoord
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top