Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. karmamel-chocoladeijs

karmamel-chocoladeijs

Door: kokkie13

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-09-2001

Ingrediënten 4 personen


1 gelatineblaadje
3 1/2 Rolo rol
1 eetlepel melk
1/4 liter slagroom
1 Smarties koker a 40 gram



Ontdek meer:

Voorbereiding

-Week de gelatine in ruim koud water tot het zacht is.
Doe intussen de Rolo`s met de melk in een kom. Zet de kom op een pan met heet water op een laag vuur (au bain-marie) en laat het mengsel al roerende smelten.

Bereidingswijze

-Knijp het blaadje gelatine goed uit en roer het door het chocolademengsel.
Laat het mengsel ca. 10 minuten afkoelen.
-Klop de slagroom dik vloeibaar en spatel de room door het chocolademengsel. Schep het mengsel in een kom en laat het, afgedekt,in ca.4 uur bevriezen.
-Haal de kom ca. 15 minuten voor het serveren
uit de koelkast, zodat het ijs iets zachter kan worden.

Serveertip

Schep op ieder bordje 1 of 2 bolletjes ijs en garneer met de slagroom en 2 kleuren Smarties.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokkie13
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top