1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. karmamel-chocoladeijs

karmamel-chocoladeijs

Door: kokkie13

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-09-2001

Ingrediënten 4 personen


1 gelatineblaadje
3 1/2 Rolo rol
1 eetlepel melk
1/4 liter slagroom
1 Smarties koker a 40 gram



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Week de gelatine in ruim koud water tot het zacht is.
Doe intussen de Rolo`s met de melk in een kom. Zet de kom op een pan met heet water op een laag vuur (au bain-marie) en laat het mengsel al roerende smelten.

Bereidingswijze

-Knijp het blaadje gelatine goed uit en roer het door het chocolademengsel.
Laat het mengsel ca. 10 minuten afkoelen.
-Klop de slagroom dik vloeibaar en spatel de room door het chocolademengsel. Schep het mengsel in een kom en laat het, afgedekt,in ca.4 uur bevriezen.
-Haal de kom ca. 15 minuten voor het serveren
uit de koelkast, zodat het ijs iets zachter kan worden.

Serveertip

Schep op ieder bordje 1 of 2 bolletjes ijs en garneer met de slagroom en 2 kleuren Smarties.



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokkie13
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top