karmamel-chocoladeijs

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-09-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 gelatineblaadje
3 1/2 Rolo rol
1 eetlepel melk
1/4 liter slagroom
1 Smarties koker a 40 gram
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

-Week de gelatine in ruim koud water tot het zacht is.
Doe intussen de Rolo`s met de melk in een kom. Zet de kom op een pan met heet water op een laag vuur (au bain-marie) en laat het mengsel al roerende smelten.

Bereidingswijze

-Knijp het blaadje gelatine goed uit en roer het door het chocolademengsel.
Laat het mengsel ca. 10 minuten afkoelen.
-Klop de slagroom dik vloeibaar en spatel de room door het chocolademengsel. Schep het mengsel in een kom en laat het, afgedekt,in ca.4 uur bevriezen.
-Haal de kom ca. 15 minuten voor het serveren
uit de koelkast, zodat het ijs iets zachter kan worden.

Serveertip

Schep op ieder bordje 1 of 2 bolletjes ijs en garneer met de slagroom en 2 kleuren Smarties.

Laatste reacties

pazablipo avatar
pazablipo 01-08-2004

mmm...jammie, meegenomen! Groetjes, Pazablipo

gittechef avatar
gittechef 12-08-2002

Geweldig toetje! Ik plaats 'em meteen op mijn pagina. Bedankt! Groetjes, Gitte

adeline_a avatar
adeline_a 15-11-2001

Grappig recept, dit pik ik mee. Groetjes An

mvb275 avatar
mvb275 09-09-2001

Hoi Silvana Ik heb dit recept meegenomen als ik tijd heb ga ik het een keertje maken al is het wel heel slecht voor mijn lijn. Maar lijkt mij wel erg lekker.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten