1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Kaasterrine

Kaasterrine

Door: anjake

  • , Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 08-09-2001

Ingrediënten 4 personen


100 g zachte kaas (bv. Bouquet des Moines), 100 g blauwe kaas (bv. Chateau d'Arville), 100 g harde kaas met peper en mosterd (bv. Herbies peper-mosterd), 100 g halfharde kaas (bv. Brigand, Corsendonk), 1/8 l room, 1 eetlepel grofgehakte noten, 3 blaadjes gelatine.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bekleed een rechtkhoekige cakevorm of terrine met plasticfolie. Laat de gelatine weken in koud water. Verdeel de zachte kaas in plakjes. Snij de korstjes van de harde en de halfharde kaas. Trek de kaas daarna met de kaasschaaf in fijne slierten. Verwarm de room. Roer de helft van de warme room met de blauwe kaas tot een smeuige pasta. Los in de rest van de warme room de uitgeknepen gelatine op. Strooi de helft van de noten op de bodem van de vorm. Leg, in afwisselende laagjes, de kazen op elkaar in de vorm. Druk goed aan. Begin en eindig met een laagje harde kaas. Roer de gelatineroom nog een goed om en schenk ze over de terrine. Bestrooi ze met de rest van de noten. Dek ze af met plasticfolie en ze ze ten minste 5 uur in de koelkast om op te stijven. Neem de terrine uit de vorm en haal er voorzichtig het plastic af. Snij ze in vingerdikke plakken.

Serveertip

Lekker mer rozijnenbrood of notenbrood, en een slaatje met waterkers.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anjake
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top