Quiche met vier kazen

  • Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-09-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pakje kruimeldeeg, 100 g halfharde kaas (Passendale), 75 g harde kaas (Plattelandskaas, Beauvoorde), 125 g blauwe kaas (Chateau d'Arville), 200 g verse kaas met tuinkruiden, 1 groene en 1 gele paprika, 2 vleestomaten, 1 dl melk, 3 eieren, 1 eetlepel gemalen noten, peper en zout, boter.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij alle kaas in mini-blokjes. Spel de parika's, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in ringen. Blancheer ze 1 minuut en laat ze uitlekken. Snij de tomaten in plakken. Leg het deeg in een ingevette bakvorm en druk het goed aan. Bestrooi de bodem met gehakte noten. Verdeel er de kaas en de paprikaringen over. Klop de eieren los met melk, kruid met peper en zout, schep er de verse kaas bij en roer glad. Giet het mengsel over de kaas. Bak 35 minuten in de op 200 ?C voorverwarmde oven. Schik na een kwartier de plakjes tomaat op de quiche zodat ze nog even meebakken.

Laatste reacties

mgoosens avatar
mgoosens 25-11-2007

Ik heb m gisteren gemaakt. Erg lekker, ik kon alleen niet alle kazen bij elkaar krijgen. Heb in plaats van passendale Port Salut gebruikt en dat was lekker. Hem de taart iets langer in de oven laten staan, zodat ie wat steviger was.

gphilipp avatar
gphilipp 15-07-2003

Absolute aanrader. Echt heerlijk. Heb er zelf wel gebakken ontbijtspek en gefruitte uitjes aan toegevoegd.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten