1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Zalm
  6. Spiesje van slakjes en gerookte zalm met paprikacoulis

Spiesje van slakjes en gerookte zalm met paprikacoulis

Door: bonbollekentwee

  • Frans, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-09-2001

Ingrediënten 4 personen


16 gekookte wijngaardslakken * 12 blokjes gerookte zalm van 3x3x3cm * 200 g raketsla * 150 g Boursin * 2 rode paprika's * 1 citroen



Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de aardappelen in de schil, verwijder de schil na het koken. Maak de spiesjes : wissel de slakjes af met de blokjes gerookte zalm. Maak de sla schoon en breng op smaak met olijfolie en sap van de citroen.

Bereidingswijze

Bereid de coulis : laat de paprika?s 5 minuten in de oven garen, onder een grill van 170? C. Pel ze en snijd in stukjes. Doe in een pannetje met olijfolie en laat zachtjes sudderen gedurende 1 uur. Mix fijn en druk door een zeef. Breng op smaak met peper en zout. Plaats de spiesjes 2 minuten in een warme oven. Prik het uiteinde van de spies in de aardappel en plaats midden op het bord. Werk af met de paprikacoulis.

Serveertip

Dien op met de Boursin en de sla.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbollekentwee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top