1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zalm
  6. zalm in bladerdeeg op bedje van asperges

zalm in bladerdeeg op bedje van asperges

Door: sumo

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-09-2001

Ingrediënten 4 personen


Bladerdeeg ; 2 moten zalm (mag diepgevroren zijn) ; bakje garnalen; asperges (ongeveer 6 grote per persoon); 1 klein blik kreeftesoep; 1 potje room; 1 ei; peper/zout; olijfolie


Verder heb je nodig


Ovenplaat
kookpot
Eventueel een stomer
borstel om voedingswaren mee te bestrijken.
Een gezellig stukje muziek op de achtergrond (Dit maakt het koken stukken aangenamer)


Lekker en feestelijk voorgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De zalm lichtjes gaar stomen of koken. Niet te gaar want dit gerecht moet nog in de oven verder garen.
Bladerdeeg uitrollen en eventueel op maat snijden van de zalm moten.
Asperges schillen, en gaar koken.

Bereidingswijze

Bedek de ovenplaat met wat olijfolie.
Leg daarna de op maat gesneden stukken bladerdeeg erop.

Snijd de zalm moten in 2 en leg op elk stukje bladerdeeg een mootje zalm.
Bedek deze terug met een lapje bladerdeeg en druk de randen mooi dicht.
Neem het ei en klop het los. Bestrijk nu de stukjes bladerdeeg met het los geklopt ei.
Steek nu de ovenplaat in een voorverwarmde oven (ongeveer 180?-200?) en laat rustig garen.

Neem nu een pot, en giet daarin het blikje soep en het potje room. Doe er de garnalen bij en breng op smaak met peper/zout en eventueel een klein schuetje cognac. Wanneer de saus lekker begint door te koken kun je er stujes asperges bij doen. Hou wel enkele asperges opzij om op het bord te leggen.

Wanneer je merkt dat het bladerdeeg goud kleurig wordt zijn deze klaar.

Serveertip

Leg enkele asperges naast elkaar op een bord, leg daarboven een stuk bladerdeeg met zalm, en bestrooi met de saus.

Om het helemaal feestelijk af te werken kun je op voorhand 1 asperge in flinterdunne reepjes snijden en daarna frituren. Dit is ideaal om je gerecht op een feestelijke en proffesioneel uitziende manier te versieren.

Veel plezier ermee en smakelijk



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sumo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top