1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Spinazie
  6. Tagliatelle met spinazie en scampi's

Tagliatelle met spinazie en scampi's

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-09-2001

Ingrediënten 4 personen





500g verse tagliatelle.2dl lichte room.10 tot 12 porties gehakte spinazie (diepvries).700g kleine scampi's (diepvries). 1 kop geraspte parmezaanse kaas.3 eetlepels dennenpitten.2 eetlepels olijfolie.Nootmuskaat.Peper en zout.






Verder heb je nodig


Een kom om de scampi te ontdooien.Een scherp mesje.Keukenpaier.Een houten plankje.Een pannetje.






Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de scampi ontdooien.

Bereidingswijze

Dompel de diepgevroren scampi's gedurende 2 min. in heet water en pel ze.Dep droog.Laat de dennenpitten een paar minuten kleuren in een pan zonder vetstof.
1: Breng 4 liter lichtgezouten water aan de kook en doe er de tagliatelle in.Laat gedurende 4 tot 5 minuten koken en giet af.2: Intussen brengt u 2 dl lichte room aan de kook met de diepgevroren spinazie.Laat 2 minuten koken en voeg de kaas toe.Kruid met nootmuskaat,peper en zout.3: Bak de scampi's in 2 eetlepels olijfolie gedurende 3 tot 4 minuten.Kruid met peper en zout.Roer ze door de saus.
AFWERKING: Schep de scampi's met de saus door de tagliatelle en bestrooi met dennenpitten.





Serveertip

Dien onmiddelijk op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeirdolleke


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeirdolleke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top