1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. rkott krumpli

rkott krumpli

Door: moossie25

  • Hongaars, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-09-2001

Ingrediënten 2 personen


* 800 gr vastkokende aardappelen * 6 eieren * 50 gr. boter *200 gr dun gesneden Hongaarse salami * 100 gr geraspte kaas * 2 dl creme fraiche



Ontdek meer:

Bereidingswijze

* Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil gaar in ruim water. * Trek de schil eraf en snijd de aardappelen in dunne plakjes. * Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in plakjes. * Vet een Ovenschaal royaal in met boter en lag daarin een laag aardappelschijfjes, bedek die met een laag worstplakjes en verdeel daarover plakjes ei. * Herhaal dat stapeltje nog twee keer. De bovenste laag moet uit aardappelen bestaan. * Verdeel daarover de creme fraiche en bestrooi die met geraspte kaas. * Laat de schotel door en door heet en goudbruin worden in 45 tot 50 min in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moossie25
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top