luxe kerststol in pot

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-09-2001

een leuke kado tip voor de kerst

Deel dit recept

Ingrediënten
1 pak wit broodmix*1/2 thl gemalen kardemom*
20gr basterdsuiker*150 gr krenten en rozijnen*1 terracotta bloempot*<16 cm doorsnee>*poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kom*litermaat*oven

Voorbereiding

Roer de broodmix met de kardemom en de suiker door elkaar.Voeg 3dl handwarm water,de boter en de eierdooier toe en kneed het tot een elastisch deeg.
Voeg als het deeg te droog is nog wat lepels warm water toe.Laat het deeg 15min.ryzen

Bereidingswijze

Voeg de krenten/rozijnen mix toe en kneed nogmaals goed door.Doe het in deeg in een vochtige gemaakte en ingevette pot.
Dek het af met een theedoek en huishoud folie.Laat het deeg ong.30 min ryzen.
Bak de stol in een voorverwarmede oven<225 gr>goudbruin en gaar.

Serveertip

Bestuif het afgekoelde brood met poedersuiker.En doe om de pot een mooie strik

Laatste reacties

yoop avatar
yoop 14-12-2001

Dit recept is niet zelfbedacht maar komt uit Margriet no 50 van 1997 of 1998. Het is letterlijk overgeschreven. Dat weet ik omdat ik er al zeker 10 gebakken heb in de afgelopen jaren en als kerstcadeautje weggegeven. Het is namelijk een heel goed recept, maar niet zelfbedacht dus....

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten