Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. appelchutney

appelchutney

Door: cat778

  • Internationaal Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-09-2001

Ingrediënten


Voor 2kleine of 1grote pot:1 1/4kg stoofappelen in dunne schijfjes-200g gehakte uien-600g basterdsuiker-6dl azijn-2theelepels kruidnagelpoeder-2theelepels gemberpoeder-1theelepel kaneel-1/2theelepel zout


Verder heb je nodig


Glazen potten-cellofaan-elastiekje


Serveren bij varkensvlees of kip.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe alles behalve de appel in een pan.Breng het aan de kook en voeg dan de appel toe.Laat het 45minuten zachtjes koken.Veelvuldig roeren.Giet het heet in de potten en sluit ze met cellofaan en een elastiekje.4weken laten trekken.

Serveertip

Bewaren op een koele donkere plaats.Kan 1jaar bewaard worden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cat778
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top