1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bonen
  5. Surinaamse bruine bonen
  6. Bruine Bonen met Stoofvlees op z,n Surinaams

Bruine Bonen met Stoofvlees op z,n Surinaams

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 05-09-2001

Ingrediënten 3 personen


1 kilo stoofvlees
2 potten bruine bonen (hak)
halve bos selderij
halve bos peterselie
zout
1 madame jeanet
1/4 pakje boter
zout
kopje water



Geleerd van Agnes, een Surinaamse collega.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schud de potten bonen leeg in een zeef en laat ze uitlekken.
Was de peterselie, selderij en sla ze droog.
Spoel de peper af onder de kraan.
Drink het bonensap lekker op.
Bestrooi het vlees met zout.

Bereidingswijze

Smelt boter in de braadpan en bak
het vlees goed aan. Haal het er uit en leg het op een bord. Vervolgens
leg je de selderij en de peterselie op de boter en voeg zoveel water toe
tot de kruiden onder staan. Breng het geheel aan de kook en leg het vlees
terug in de pan. Doe er de madame jeanet bij. De peper mag NIET stuk
koken. Laat het vlees 2 uurtjes zachtjes stoven met de deksel op
de pan. Verwijder daarna de madame jeanet, haal het vlees uit de pan en
snijd deze in grove stukken. Voeg 2 potten uitgelekte bruine bonen toe
en het vlees. Laat alles nog een kwartier doorstoven.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met basmati rijst en komkomersalade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van louisewolbert


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van louisewolbert
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top