1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Tonijntartaar met masago-wasabi

Tonijntartaar met masago-wasabi

Door: kathleen

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-09-2001

Ingrediënten 2 personen


250 gr tonijnfilet
1/2 el olijfolie
paar druppels rijstazijn
peper en zout
2 el gesneden bieslook
1 potje masago-wasabi (wasabi kaviaar)
1 flinke el japanse mayonaise
1 flinke el creme fraiche
wasabi
2 verse kwarteleitjes


Verder heb je nodig


Ring of glas van 8 cm doorsnede


Klassiek tonijntartaartje op z'n japans

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hak de tonijn fijn in kleine blokjes. Breng op smaak met de olie, rijstazijn, peper, zout en 2/3 van de bieslook.
Doe de mix in het vormpje, druk goed aan en schud het uit het vormpje op een 9liefst gekoeld) bord.
Bedek de bovenkant van de tonijn met een laag masago-wasabi van een halve cm dik.
Meng de mayonaise met de creme fraiche en breng op smaak met de wasabi (klein beetje!)

Serveertip

Garneer de tartaar met een doormidden gebroken kwarteleitje, wat bieslook en een paar duppels wasabimayonaise.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kathleen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top