250 gr tonijnfilet
1/2 el olijfolie
paar druppels rijstazijn
peper en zout
2 el gesneden bieslook
1 potje masago-wasabi (wasabi kaviaar)
1 flinke el japanse mayonaise
1 flinke el creme fraiche
wasabi
2 verse kwarteleitjes
Ring of glas van 8 cm doorsnede
Klassiek tonijntartaartje op z'n japans
Hak de tonijn fijn in kleine blokjes. Breng op smaak met de olie, rijstazijn, peper, zout en 2/3 van de bieslook.
Doe de mix in het vormpje, druk goed aan en schud het uit het vormpje op een 9liefst gekoeld) bord.
Bedek de bovenkant van de tonijn met een laag masago-wasabi van een halve cm dik.
Meng de mayonaise met de creme fraiche en breng op smaak met de wasabi (klein beetje!)
Garneer de tartaar met een doormidden gebroken kwarteleitje, wat bieslook en een paar duppels wasabimayonaise.