1. Home
  2. Recepten
  3. Cake
  4. Philadelphia - cake !!

Philadelphia - cake !!

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-09-2001

Ingrediënten


600 gr vollvette kwark*
12 beschuiten,50 gr margarine,3 eetl. suiker*
6 eieren,150 gr suiker,2 dl zure room,
2 theel.geraspte citroenschil,
1 1/2 eetl. citroensap,4 eetl.maizena,
1 1/2 theel.bakpoeder,
voor de vorm: margarine



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vet de springvorm in met margarine.
Verwarm de oven voor op 150?c.
Haal de vollvette kwark uit de koelkast.
Leg de beschuiten in een doek en rol er met de deegrol overheen tot het kruim geworden is.
Wrijf het beschuitkruim met de margarine en de suiker tussen de handen tot het een gelijkmatig mengsel is .Druk deze massa als bodem in de springvorm.

Bereidingswijze

Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
Roer de kwark, de eierdooiers,de suiker,de zure room,de citroenschil ,het citroensap,de maizena en het bakpoeder door elkaar.
Schep het eiwitschuim door de kwarkmassa.
Strijk de massa uit over de bodem en bak de taart 1 1/2 uur op de onderde richel.
De taart is gaar als hij in het midden stevig maar toch veerkrachtig aanvoelt.
Haal direct na het bakken de rand van de taart met een scherp mes los van de springvorm en laat hem afkoelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bellossom


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bellossom
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top