1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. gehaktbrood

gehaktbrood

Door: redroses

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-09-2001

Ingrediënten 4 personen


500 gr Rundergehakt
50 gr Paneermeel
1 theel Sambal brandal
2 eetl Fijngehakte koriander
1 bosje Lente uitjes(bosuitjes kan ook)
1 Ei
1 Kleine blikje tomaten puree
Zout en peper


Verder heb je nodig


Cakevorm van ca 20cm


Heerlijk vlees gerecht wat zowel warm als koud te eten is.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de uitjes (ook het groen) in zeer smalle ringetjes.
Meng het gehakt met de uitjes, het paneermeel, het ei, de sambal, het blikje tomatenpuree, de koriander, het zout en de peper.
Vorm van het gehakt een grote bal en leg de gehaktbal in een ingevette cakevorm van ca. 20cm en druk hem aan, zodat alle hoeken met gehakt zijn gevuld.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden
Bak het gehaktbrood midden in de hete oven in ca. 40 min gaar. Laat het brood afkoelen. Voor dat je het serveert in grote plakken snijden.

Serveertip

Koud is het gehaktbrood het lekkerst. Warm eten kan natuurlijk ook. Serveren met ketchup. Bij het gehaktbrood zijn gepofte aardappels of zelf gesneden frieten heerlijk.
Ook heerlijk om mee te nemen op een picknick



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van redroses
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top