1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. KUE KETAN IJO

KUE KETAN IJO

Door: selamat-datang

  • Indonesisch, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-09-2001

Ingrediënten



500 g kleefrijst
500 cc heet water
25 g droge geraspte kokos
? tl zout



Kleefrijst met groen puddingbeslag

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Kleefrijst enkele keren schoon spoelen met heet water en laten uitlekken. Daarna met 500 cc heet water, kokos en zout op klein vuur zacht koken tot de kleefrijst is drooggekookt.
Met een deksel afdekken en een vlamverdeler op het vuur plaatsen. Verder koken tot de kleefrijst gaar is; proeven!
Vergeet niet af en toe om te scheppen.
Dan de kleefrijst in een ingevette taartvorm storten, gelijk maken en wat aandrukken, maar niet te hard, anders kan het groene puddingbeslag er niet doorheen sijpelen.
PUDDINGBESLAG: 350 cc santen van 50 g droge geraspte kokos met 375 cc heet water of
200 cc heet water mengen met 1 klein blikje santen van 165 cc
100 g eieren zonder schaal
75 g rijstemeel
? tl zout
? tl pandan-essence
100 g suiker
1 zakje vanillesuiker
Droge geperste kokos in heet water weken. Enkele keren hard knijpen tot de santen eruit komt. De santen door een zeef in een kom persen.
Uitgeperste kokos weg gooien.

Bereidingswijze


Eieren in de santen loskloppen. De rest van de ingredienten erbij doen en goed roeren tot de suiker is opgelost. Het mengsel gelijkmatig over de kleefrijst schenken. 5 minuten laten staan, zodat het in de rijst kan doorsijpelen.
Ondertussen kookt het water in de stomer al. Taartvorm of kom met de rijst in de stomer plaatsen en ? 30 minuten hard stomen.
Laten afkoelen, in punten snijden en serveren.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van selamat-datang
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top