Dadar isi
- Indonesisch, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Indonesische omelet met garnalen.
Ingrediënten
4 grote eieren100 gr. gepelde Hollandse of Noorse garnalen
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 dunne prei
1 rode peper
1 eetl. ketjap asin
1/2 theel trassi
1/2 theel. ketjoerpoeder
1 theel. geraspte santen
3 eetl. zonnebloemolie
zout
1/2 theel. peper
Voorbereiding
Klop de eieren los met 2 eetlepels koud water en kijk de garnalen na op eventuele ongerechtigheden.
Pel de sjalotjes en knoflook en snipper alles fijn.
Snijd de schoongemaakte prei in dunne ringetjes.
Hak de peper, ontdaan van pitjes, in ragfijne schijfjes.
Doe alle sjalotjes, knoflook, prei en peper in een kom en vermeng ze met 2 eetlepels water met de ketjap, verkruimelde trassi, ketjoer en santen tot een smeuig papje.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Doe dit bij de eiermassa en klop het stevig door.
Bereidingswijze
Bak in de hete olie in een koekenpan met dikke bodem van de helft van de eiermassa een goudgele omelet.
Bak ook de andere zijde even aan maar niet bruin.
Bak de tweede omelet op dezelfde wijze.
Rol de omeletten op en snijd ze allebei in niet te dunne reepjes (ca. 2 cm).
Serveertip
Lekker bij gewoon gekookte rijst met een groenteschotel zoals Sambal goreng van peultjes. Maar ook heerlijk bij Nasi goreng, i.p.v. sate. Te eten als lunchgerecht en/of bijgerecht.
Slamat Makan!