1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tiramisu
  6. Tiramisu

Tiramisu

Door: veggiefeetje

  • Italiaans, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 02-09-2001

Ingrediënten 4 personen


200 gram Mascarpone (=zachte roomkaas)
1/4 liter hele sterke koffie
16 lange vingers
50 gram suiker
eventueel likeur, Amaretto
2 eieren
mespuntje zout


Verder heb je nodig


Mixer


Een machtig toetje, kan ook goed bij de koffie

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet twee bakjes, een diep bord en een mooie schaal klaar en zet als eerste een potje sterke koffie.

Bereidingswijze

Splits de eieren; doe de dooiers in het ene bakje en de eiwitten in het andere. Doe een mespuntje zout bij de eiwitten en mix dit totdat de eiwitten goed stijf zijn. Mix dan de dooiers in het andere bakje met de suiker totdat dit een mooi lichtgeel, romig mengsel is.
Schep nu de mascarpone met een lepel door dit eidooiermengsel. Schep nu het eiwit door dit alles. Voorzichtig scheppen, dan blijft het lekker luchtig!
Pak nu de mooie schaal waar uiteindelijk alles in gaat, en bedek de bodem met een laagje van het mascarponemengsel wat je net gemaakt hebt.
Giet nu wat koffie op het bord en doop hierin heel snel de lange vingers aan beide kanten (kijk uit, heet!). Leg deze lange vingers naast elkaar op het eerste laagje mascarpone tot dat bedekt is.
Bedek de laag lange vingers nu weer met een laagje mascarponemengsel en ga zo laag voor laag door. Eindig met mascarpone.

Serveertip

Stuif over het gerecht cacaopoeder, dat staat mooi en maakt het helemaal af!



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van veggiefeetje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top