Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Pekelvlees inmaken

Pekelvlees inmaken

Door: annabee

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-09-2001

Ingrediënten


2.1/2 kg vlees (runderborst), 1/4 kg zout, 2 g salpeter, 25 g bruine suiker, 9 dl water


Verder heb je nodig


* Inmaakpot - schoonmaken met heet sodawater, overvloedig naspoelen met heet water en laten uitlekken op een schone doek* plankje* steen


Op mijn pagina 'shalomshalom' staat ook al een recept voor pekelvlees, maar dat is heel anders dan dit recept uit een huishoudschool-kookboek uit 1934... vandaar nogmaals.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het water koken. Zout, suiker en salpeter erin oplossen en het water koud laten worden.Het vlees stevig met zout inwrijven, met het water in de schone inmaakpot overdoen en met behulp van een plankje en een steen het vlees geheel onder het water houden.Na 4 weken is het vlees goed voor gebruik.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top