Salade met krokante kalkoen

  • Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-09-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 rijpe avocado, geschild

1 dl mayonaise

geraspte schil en sap van 1/2 limoen

zout, peper

75 g waterkers

75 g rucolasla

1 bakje rucolakers of tuinkers

250 g kalkoenfilet, in reepjes van 1 cm breed

1/4 tl vijfkruidenpoeder (toko)

2 el olie

2 el sesamzaad
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pureer de avocado samen met de mayonaise. Roer de limoenrasp en 1 el limoensap erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verdeel de waterkers, rucolasla en rucolakers over 6 borden. Bestrooi de kalkoen met het vijfkruidenpoeder, zout en peper. Verhit de olie in de wok en bak de kalkoenreepjes op hoog vuur in ca. 8 min. lichtbruin en knaperig. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan lichtbruin. Verdeel de kalkoenreepjes over de sla en bestrooi met het sesamzaad. Serveer de avocadomayonaise er apart bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten