indonesische spruitjes

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 01-09-2001

Pittig en zoet

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
spruitjes, ui, knoflook, ketjap, suiker, sambal (badjak)bouillonblokje.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

spruitjes schoonmaken, ui fijn snijden,knoflook fijn snijden of persen.

Bereidingswijze

Spruitjes eerst beetgaar koken in water met een bouillonblokje. Als spruitjes gaar zijn afgieten. Ondertussen wok met olie op het vuur aanzetten.
Hierin uitje fruiten met de knoflook en de sambal. Hierbij de spruitjes roerbakken. Ketjap erover doen en nog even laten bakken. Als laatste suiker eroverheen. Dit gaat caramelliseren.

Serveertip

Bij voorkeur serveren met rijst en kip

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Culpa avatar
Culpa 18-12-2019

En de scheut ketjap gewoon op gevoel. :) (Vergeten erbij te zetten.)

Culpa avatar
Culpa 18-12-2019

Vandaag gemaakt als proef voor bij de ham en rollade voor kerst. Ik heb er extra gerookte spekreepjes bij gedaan. Ik had een theelepel sambal badjak erin gedaan en een eetlepel suiker. We vonden het erg lekker. En ik lust normaliter geen spruitjes. Dank je wel!

baaijtje avatar
baaijtje 07-10-2016

Wat ik nog mis in dit gerecht, de hoeveelheid ingrediënten.

jentje1 avatar
jentje1 28-12-2004

Vanavond eten we dus spruitjes.Dank je wel voor het recept en groetjes. Jennie

paulien_e avatar
paulien_e 13-02-2003

Heerlijk! Wij vinden spruitjes altijd al lekker, maar dit is een lekkere en aparte variant op de gewone Hollandse spruitjes. Gaan we zeker vaker eten! groeten, Paulien

jacoliengarde avatar
jacoliengarde 06-02-2002

Heel erg lekker hoor, we hebben ze vanavond gegeten en jaja zelfs mijn vrouw heeft spruitjes gegeten, en dat wil wat zeggen;-))) P.s. probeer mijn Sambal goreng telor (hete eieren) eens, de smaak komt erg overheen, het recept staat onder mijn bijgerechten. Groetjes Wim...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten