1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Spruitjes
  6. indonesische spruitjes

indonesische spruitjes

Door: kuip2893

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 01-09-2001

Ingrediënten 5 personen


Spruitjes, ui, knoflook, ketjap, suiker, sambal (badjak)bouillonblokje.



Pittig en zoet

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spruitjes schoonmaken, ui fijn snijden,knoflook fijn snijden of persen.

Bereidingswijze

Spruitjes eerst beetgaar koken in water met een bouillonblokje. Als spruitjes gaar zijn afgieten. Ondertussen wok met olie op het vuur aanzetten.
Hierin uitje fruiten met de knoflook en de sambal. Hierbij de spruitjes roerbakken. Ketjap erover doen en nog even laten bakken. Als laatste suiker eroverheen. Dit gaat caramelliseren.

Serveertip

Bij voorkeur serveren met rijst en kip



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kuip2893
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top