1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Garnalen
  5. Roomsoep met garnalen

Roomsoep met garnalen

Door: kathleen

  • Internationaal, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-09-2001

Ingrediënten 4 personen


200 gr Noorse garnalen
1 eetl olijfolie
1 gesnipperde sjalot
150 gr aardappelen in blokjes
1 stengel bleekselderij in blokjes
1 knoflookteen, gehakt
1 theel kerriepoeder
150 ml witte wijn
150 gr tomaten uit blik
100 ml slagroom
600 ml vis- of gevolgeltefond
1 eetl dragon, de blaadjes
peper en zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie en fruit hierin de sjalot, aardappelblokjes, bleekselderij en knoflook gedurende 1 minuut.
Voeg de garnalen toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee, voeg op het laatst de kerriepoeder toe.
Blus af met de wijn, en voeg de tomaten, slagroom en fond toe. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveertip

Garneer de soep met verse dragonblaadjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kathleen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top