1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Gebakken banaan met honing

Gebakken banaan met honing

Door: het_notenhoekje

  • Thais, Tussendoortje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 01-09-2001

Ingrediënten


100 g bloem,
1/2 theel. zuiveringzout,
snufje zout,
2 eetl. kristalsuiker,
1 ei,
2 eetl. gedroogde kokos,
4 stevige bananen,
olie voor het frituren,
takjes verse munt en lychees, ter garnering,
4 eetl. heldere honing, voor het serveren



Deze heerlijke traktaties komen uit Thailand waar ze als snack bij talloze kraampjes op straat te koop zijn. Honing fungeert als een heerlijke kant-en-klare dipsaus.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zeef de bloem met het zuiveringszout en zout boven een kom. Schep er de suiker door. Klop er het ei en net genoeg water (ca. 6 eetl.) door om een dun beslag te maken. Klop er de kokos door.
Pel de bananen, snijd ze dan in de lengte doormidden en halveer ze vervolgens overdwars.
Verhit de olie in een wok of frituurpan. Haal de stukken banaan door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden. Frituur ze goudbruin. Schep ze uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Garneer met de verse munt en de lychees en dien onmiddelijk op. Geef er de honing als dipsaus bij.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van het_notenhoekje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top