leverrworst in het zoetzuur

  • Joods, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-09-2001

lekker zelf ingemaakte leverworst in zoetzuur
beperkt houdbaar

Deel dit recept

Ingrediënten 20 personen
1 grote leverworst
1 fles kruidenazijn
grote ui in ringen gesneden
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels`6 geplette pepperkorrels
1,1/2 liter kokend wate
zoetstof of suiker na smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote pan

Voorbereiding

kokend water met azijn ui peper laurier en kruidnagel vermengen
naar smaak toevoegenzoetstof of suiker
even met theelepel proeven of het niet te zuur is

Bereidingswijze

leverworst in centimeter dikke plakken snijden en aan het lauwwarme azijnmengsel toevoegen
1.1/2 of 2 dagen voor gebruik maken
met deksel schuin op de pan laten afkoelen
als het is afgekoelt in de koelkast bewaren
tot gebruik

Serveertip

op bordje en met vork
prensenteren
voor de liefhebbers een heerlijk hapje

Laatste reacties

catherin avatar
catherin 27-12-2001

Bedankt voor je recept, ik heb het gebruikt bij mijn hapjesmaaltijd met kerst. Lekker. Fijne jaarwisseling, groeten van Tineke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten