Druiventaart met amandelen

  • Belgisch, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 01-09-2001


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
700 gr witte druiven * 1 pakje voorgerold kruimeldeeg * 1 ei * 2 dl melk * 1 el maiszetmeel * 50 gr suiker * 75 gr amandelen in poedervorm * 3 el kweeperengelei * 3 el amandelschilfers * 1 klontje boter * poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een taartvorm met losse bodem van circa 28 cm diameter * een deegrol * aluminiumfolie * droge bonen

Voorbereiding

Ontrol het deeg en leg met papier en al in de vorm, duw goed in de hoekjes en tegen de ribbeltjes van de vorm. Plooi het teveel aan deeg naar buiten en rol over de rand van de vorm met de deegrol, het teveel valt eraf en je krijgt een mooi gekartelde taartrand. Prik met een vork gaatjes in de taartbodem. Snijd het teveel aan papier tegen de vorm af. Verwarm de oven voor op 210? C. Bedek het deeg met aluminiumfolie en vul met de droge bonen. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de randen mooi goudbruin zijn. Neem dan de taartbodem uit de oven, verwijder de folie en de bonen. Laat afkoelen.

Bereidingswijze

Klop met een garde het ei met de suiker en het maiszetmeel. Laat de melk koken en giet deze beetje bij beetje op het mengsel. Blijf roeren. Zet het geheel terug op het vuur. Laat wat indikken op een zacht vuurtje terwijl u constant blijft roeren met een houten lepel (opgelet : de room mag niet koken). Neem de room van het vuur en voeg het amandelpoeder erbij. Laat afkoelen. Rooster de amandelschilfers zonder vetstof in een steelpan met antikleeflaag. Was en ontpit de druiven. Verdeel de amandelroom over de taartbodem en leg de druiven er bovenop. Laat de kweeperengelei smelten in een steelpannetje en strijk de gelei met een penseeltje over de druiven.

Serveertip

Leg de amandelschilfers op de taart en bestrooi de randen met de poedersuiker. Zet de taart niet in de koelkast en wacht ook niet te lang om ze op te eten : het deeg zou weleens zacht kunnen worden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten