1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Reibekuchen uit Hessen

Reibekuchen uit Hessen

Door: scully_c

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-08-2001

Ingrediënten 4 personen


*1 kg vastkokende aardappelen.*2 uien.*2 eieren.*1 theelepel zout.*zonnebloemolie om in te bakken.*1 eetlepel gehakte bieslook.*1 eetlepel gehakte peterselie.*1 teentje knoflook.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en rasp ze grof, nadat je ze gewassen en drooggedept hebt. Wikkel ze in een schone theedoek en knijp het vocht er goed uit. Pel de uien en snipper ze fijn.

Bereidingswijze

Doe de rasp in een kom en meng dit met de ui, de eieren en het zout.Verhit in een koekenpan de olie,zodat de bodem bedekt is.Schep enkele bergjes aardappelrasp in de pan en druk ze plat met de bolle kant van een lepel. Bak ze aan beide zijden goudbruin.Houdt ze warm en bak zo ook de rest. Roer voor de kruidencreme de groene kruiden en het geperste teentje knoflook door de zure room en serveer deze appart bij de reibekuchen.

Serveertip

Een lekkere riesling of elzas



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scully_c
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top