1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Regionale keuken
  5. Sloatboanen met spek en mosterdsaus

Sloatboanen met spek en mosterdsaus

Door: wittewieven

  • Regionaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-08-2001

Ingrediënten 4 personen


1 kg. rijpe spekbonen,
500 g dik vet spek met een vleesrand

Mosterdsaus:
45 g boter, 35 g bloem,
5 dl melk ,
flinke eetlepel mosterd



Spekbonen met mosterdsaus en aardappelen

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ontdraad de bonen, breek ze in stukjes van ca. 5 cm. en zet ze op met voldoende water en eventueel een beetje zout. Als de bonen ongeveer 15 min. gekookt hebben, doet u er het in dobbelsteentjes gesneden spek bij. Laat het geheel zachtjes verder koken todat alles gaar is en giet het af. Maak de mosterdsaus zoals hieronder is beschreven. Eet de sloatbonen met gekookte aardappels en de mosterdsaus

Serveertip

Laat de boter in een steelpan smelten, voeg ineens de bloem toe en roer er een gladde massa van. Voeg beetje bij beetje de melk toe totdat de saus gaar en glad is. Haal de pan van het vuur en voeg nu de mosterd toe. Goed roeren.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wittewieven
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top