Dolma"s

  • Grieks, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.

griekse borrelhapje

Deel dit recept

Ingrediënten 12 recipe.people
2 eetlepels olijfolie, 1 grote ui, 100 g gemengd gehakt, 100 g gekookte rijst, 1 citroen, peper, zout, 16-tal ingelegde wijnbladeren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan, vork en schaal

Voorbereiding

1 hak de ui fijn en fruit hem glazig in de helft van de olie.2 voeg het gehakt toe, bak het gaar en prak het fijn met een vork.

Bereidingswijze

3. meng de rijst erdoor en het sap van 1/2 citroen, kruid met peper en zout.
4. vul de afgespoelde wijnbladeren met het gehakt en de rijst.
5. leg de rest ervan op de bodem van een pan,leg de dolmas erop en stoof ze 30 minuten met de rest van de olie, het citroensap en wat water.
6. koud opdienen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

stenac avatar

Doorsturen

Home Recepten