aardbeien gemarineerd in balsamico-azijn
- Italiaans, Nagerecht
- > 120 min.
Heerlijk receptje, waardoor de aardbeien nog zoeter smaken. En alweer een van de reeds lange tijd geprezen Jamie O.
Ingrediënten 4 recipe.people
2-3 doosjes aardbeien * 5 flinke eetlepels suiker * 10 flinke eetlepels balsamico-azijn * 1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd en de zaadjes eruit * 400 gram mascarpone * 4-5 muntblaadjes of basilicumblaadjesVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 592,00 kcal |
Koolhydraten | 43,34 g |
Eiwitten | 6,85 g |
Vetten | 41,16 g |
Benodigdheden
je vermogen om je in te houden niet eerder uit de schaal te snoepenVoorbereiding
Maak de aardbeien schoon (verwijder de kroontjes) en doe ze in een schaal. Strooi de suiker erover, giet de balsamico erbij en roer voorzichtig om. Laat dit zeker 2 uur staan.
Bereidingswijze
Meng de vanillezaadjes met de mascarpone en voeg eventueel wat suiker toe als je het niet zoet genoeg vindt. Leg op 4 bordjes een flinke dot mascarpone, daarop een kwart van de (gehalveerde) aardbeien en de 'marinade'. Garneer met wat gescheurde stukjes van de kruiden.
Serveertip
Heel lekker met een mooie dessertwijn.
Wij aten dit aan het eind van een mooi etentje, maar geloof dat we dit ook een keer met zachte geitenkaas (van die bolletjes die ze onder olie verkopen in potjes) hebben klaargemaakt en dat was ook heel lekker. Die pittige smaak van de balsamico en dan die kaas is goddelijk. Heus.