aardbeien gemarineerd in balsamico-azijn

  • Italiaans, Nagerecht
  • > 120 min.

Heerlijk receptje, waardoor de aardbeien nog zoeter smaken. En alweer een van de reeds lange tijd geprezen Jamie O.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2-3 doosjes aardbeien * 5 flinke eetlepels suiker * 10 flinke eetlepels balsamico-azijn * 1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd en de zaadjes eruit * 400 gram mascarpone * 4-5 muntblaadjes of basilicumblaadjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 592,00 kcal
Koolhydraten 43,34 g
Eiwitten 6,85 g
Vetten 41,16 g
Benodigdheden
je vermogen om je in te houden niet eerder uit de schaal te snoepen

Voorbereiding

Maak de aardbeien schoon (verwijder de kroontjes) en doe ze in een schaal. Strooi de suiker erover, giet de balsamico erbij en roer voorzichtig om. Laat dit zeker 2 uur staan.

Bereidingswijze

Meng de vanillezaadjes met de mascarpone en voeg eventueel wat suiker toe als je het niet zoet genoeg vindt. Leg op 4 bordjes een flinke dot mascarpone, daarop een kwart van de (gehalveerde) aardbeien en de 'marinade'. Garneer met wat gescheurde stukjes van de kruiden.

Serveertip

Heel lekker met een mooie dessertwijn.

Wij aten dit aan het eind van een mooi etentje, maar geloof dat we dit ook een keer met zachte geitenkaas (van die bolletjes die ze onder olie verkopen in potjes) hebben klaargemaakt en dat was ook heel lekker. Die pittige smaak van de balsamico en dan die kaas is goddelijk. Heus.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

artisjok avatar

Doorsturen

Home Recepten