spaanse omelet met rookworst
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Dit is een Oud recept van de UNOX.
Maar erg lekker. Het is echt ′n vakantierecept. Mijn moeder maakte dit vroeger vaak als we campeerde.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 (Unox)rookworst.1 Middelgrootte courgette
1 ui
1 rode paprika
1 teentje knoflook
2 tomaten
4 el. olie
6 eieren
zout-peper
40 gr. boter
Benodigdheden
Ovenschaaloven
grote hapjespan
Schilmesje Scherp mes
Snijplank
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 175C.
snijd de rookworst in plakjes.
De Courgette wassen (event. schillen) en ook in plakjes snijden deze dan weer in 4ren snijden.(als er grote zaden inzitten deze verwijderen)
Ui pellen en niet al te klein snipperen.
Paprika wassen zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
Knoflook pellen.
Tomaten wassen en in plakjes snijden.
Bereidingswijze
In een grote koekepan of hapjespan de olie verhitten, en de ui erin fruiten en de knoflook er boven uitpersen.
Dan de rookworst, de courgette en de paprika toevoegen. Deksel op de pan en dan ca. 5 min, laten gaar stoven.
Zonodig vocht afgieten.
De eieren in een kom doen, zout en peper erbij en loskloppen.
De ovenschaal invetten met boter(kan ook met olie)
Het groentenmengsel erinscheppen en het eimengsel erover gieten.
Plakjes tomat erover verdelen.
Zet de ovenschaal gedurende 15 a 10 min in de voorverwarmde oven.
Bron
Unox reclame recept uit de jaren `80
Serveertip
Serveer het gerecht met stokbrood &kruidenboter, of met rijst.
Je kan het gerecht ook in een grote hapjespan maken (zonder de oven te gebruiken. Verdeel dag het groente mengsel gelijkmatig over de bodem van de pan, en giet er dan het eimengsel overheen. Zorg wel dat er ruim voldoende boter in de pan is, want het nadeel van deze bereidingswijze is dat het snel aanbakt