Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Risotto
  5. Pompoen met kruidige risotto

Pompoen met kruidige risotto

Door: meatteam

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-08-2001

Ingrediënten 6 personen


*1 pompoen van 3-4 kg*2-3 el Japanse sojasaus*zout*peper*
VOOR DE RISOTTO:
*2 el olijfolie*2 sjalotjes, fijngesneden*1 teentje knoflook, fijngesneden*2 wortelen, in blokjes*1/2 knolselderij, in kleine blokjes*2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes*ca. 600 gr risotto rijst, gewassen*1 glas champagne of andere mouserende wijn*1-1 1/2 L. gevogeltefond of kippenbouillon*1 el pijnboompitten*5 blaadjes basilicum, fijngesneden*15 blaadjes lavas(maggiplant)of peterselie, fijngesneden*100 gr oude Gruyere kaas, geraspt*zout*peper*4 el slagroom, lobbig geklopt*


Verder heb je nodig


Ovenschaal(grote), ingevet.


Ontdek meer:

Voorbereiding

Deksel van pompoen snijden en pitten en harde draden uit pompoen krabben. Binnenkant van pompoen met sojasaus besprenkelen en met zout en peper bestrooien. Pompoen ca. 30 min. laten marineren.

Bereidingswijze

risotto:Olijfolie verhitten en sjalot en knoflook hierin ca. 4 min. zachtjes bakken. Wortel, knolselderij en bleekselderij toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Rijst toevoegen en champagne erbij schenken. Mengsel onder roeren zachtjes laten koken. Beetje bij beetje fond toevoegen en vocht onder roeren laten verdampen. Dit herhalen tot fond is opgebruikt en rijst beetgaar is, dit duurt ongeveer 20-25 min. Pijnboompitten in droge Koekenpan lichtbruin roosteren. Pijnboompitten, basilicum, lavas en Gruyere door risotto roeren en risotto op smaak brengen met zout en peper. Als laatste de slagroom erdoor roeren. Oven voorverwarmen op 210 graden. Pompoen in ovenschaal zetten en pompoen met risotto vullen. Deksel op pompoen in midden van oven 1-1 1/2 uur bakken tot pompoenvlees gaar is. Pompoen serveren. Risotto eruit scheppen met daarbij wat pompoenvlees.

Serveertip

Dit gerecht smaakt heerlijk bij verse, gegrilde langoustines of grote garnalen. Kcal pp:550.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top