1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Portugese keuken
  5. Portugees lamsvlees

Portugees lamsvlees

  • Portugees, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-08-2001

Ingrediënten 6 personen


1 kilogram lamsbout zonder been
100 gram bacon
100 gram reuzel
1 deciliter olijfolie
2 knoflookteentjes
2 uien
3 eetlepels verse gehakte peterselie
1 theelepel paprikapoeder
1 liter rode wijn
grof zeezout
peper
1 schaal water


Verder heb je nodig


Oven
aardewerk schotel
aluminiumfolie
kom


Uit chernache (chanfana a moda cernache)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden celcius.
Stamp de knoflook fijn samen met wat zeezout en smeer hier het vlees mee in. Meng in de kom de reuzel, olijfolie en paprikapoeder en strijk dit ook uit over het vlees. Snijd de uien in ringen en bedek hiermee de bodem van de aardewerken schotel. Strooi er de peterselie overheen. Leg hieop het vlees. Giet de rode wijn over het vlees zodat het bijna onder staat, vul eventueel aan met het water.
Sluit de schaal af (met aluminiumfolie) en braad het vlees 60 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveertip

Dit gerecht smaakt lekker met verse spinazie en gekookte aardappelen, of rijst met brocoli.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hgelden


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hgelden
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top