1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Eiwitschuim op grootmoeders wijze

Eiwitschuim op grootmoeders wijze

Door: vifke

  • Belgisch, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-08-2001

Ingrediënten


0.25 l vers eiwit /- 6 eieren :60 gr
fijne kristalsuiker. : 1 l melk :
125 gr fijne kristalsuiker : 1 stokje bourbonvanille :
6 eidooiers :
50 gr suiker :
25 gr boter :
50 gr gegrilde amandelschilfers :
50 gr Montargis pralines





Een goedkoop,moeilijk dessertje (nagerechtje) bereidingstijd: 45 mn

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de liter melk en het in twee gespleten vanillestokje aan de
kook. Klop het eiwit en de suiker met een menger. Pocheer het
eiwitschuim met behulp van een pollepel gedurende 5 tot 6 minuten in
de ziedende melk. Na het koken, enuit nemen en laten uitlekken op een
keukenhanddoek. Voeg de dooiers toe met 125 gr suiker. Klop tot het
mengsel wit wordt. Voeg de warme melk bij de eidooiers. Giet door een
puntzeef. Verwam dit mengsel heel voorzichtig met een houten spatel.
Zorg dat het niet kookt. Houd de aldus verkregen. Engelse creme apart
in een slakom. Wanneer ze koud is, schikt u er het gepocheerde
eiwitschuim op. Bereid de caramel. Doe 50 gr suiker in een droge pan.
Wanneer de caramel blond wordt, de boter toevoegen. Verdeel de
caramel, de Montargis pralines en de gegrilde amandelschilfers over
het eiwitschuim.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top