1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hete bliksem
  6. Hete Bliksem

Hete Bliksem

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-08-2001

Ingrediënten 4 personen


200 gr vers spek of varkenslapjes
1,5 kg aardappelen
zout
0,5 kg zoete appels
0,5 kg zure appels
peper
2etl keukensiroop


Verder heb je nodig


Belangrijkste keukengerei: stamper of mixer


Dit is een lekker ouderwets recept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

N.v.t.

Bereidingswijze

Als men spek gebruikt : breng een flinke bodem water aan de kook,leg daarin het spek en laat het 20-25 min zachtjes koken.
Schil en snijd intussen de aadappelen in stukken.
Was ,boor en schil de zoete appelen en snijd ze in stukken.Doe zo ook met de zure appelen
Neem het spek uit de pan en leg daarin de aardappelen en de appels, kook dat alles in 12 min gaar
snijd het spek aan plakjes
Stamp de inhoud van de pan fijn.
voeg naar smaak peper en zout en stroop toe
Schep het op een dienschaal en leg er de reepjes spek op.
Wil men het spek vervangen voor varkenslapjes , kan ook heel goed.
Braad deze dan ondertussen gaar en mooi bruin

Serveertip

Bij deze hete bliksum smaakt gehakt ook heel goed,inplaats van spek of een varkenslapje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jcdal


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jcdal
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top