1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Mosselen in kervelsaus met rauwe ham

Mosselen in kervelsaus met rauwe ham

Door: tapas_

  • Spaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-08-2001

Ingrediënten


2 eetlepels olijfolie
3 fijngesneden sjalotten
100 gr rauwe ham in dunne reepjes
1 eetlepel bloem
1? dl witte wijn
1 theelepel mosterd
2 eetlepels grofgesneden kervel
zout, peper
1 kg schoongemaakte mosselen



Mejillones cantabria

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan en bak de sjalotten en de ham hierin

zachtjes ? 10 minuten.
Voeg de bloem toe en bak die 2 minuten mee.
Roer de wijn, de mosterd, de kervel, (zout) en peper erdoor en laat

alles op zacht vuur 5 minuten stoven.
Voeg de mosselen toe, dek de pan af en kook de mosselen op hoog vuur ?

5 minuten tot ze opengaan.
Schud de mosselen tijdens het koken 3 keer om.
Serveer de mosselen met de saus.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tapas_
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top