Cranberryketchup
- Amerikaans,
- 60-120 min.
Dit recept komt uit Warrens, de cranberry hoofdstad van Wisconsin. Cranberries zijn roodkleurige bessen, die groeien op laagveengrond. Ze worden nooit rauw gegeten.
Ingrediënten
1 pond cranberries, 3 el appelazijn, 1/2 tl gehakte verse gember, 1 tl gemalen komijn, 1 tl zout, 1 cup (=240 ml) suiker, 1/2 cup (=120 ml) droge witte wijn, 1/2 cup (=120 ml) water, 1 tl nootmuskaat, 1 tl cayennepeper, 1 kruidnagelBereidingswijze
Was de cranberries, laat ze uitlekken en doe ze samen met de overige ingredienten, behalve de kruidnagel, in een keukenmachine. Maal alles fijn.
Doe het mengsel met de kruidnagel in een steelpan en laat 1 uur sudderen tot het ingekookt en dik is.
Haal van het vuur en druk door een zeef.
Doe de saus in een pot en zet deze voor gebruik 24 uur in de koelkast.
Serveertip
* Wil je de ketchup langer bewaren, giet dan de warme ketchup in gesteriliseerde flesjes en sluit goed af.