1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. Hasselback potatis

Hasselback potatis

  • Scandinavisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-08-2001

Ingrediënten


4 grote aardappels
25 gram boter; gesmolten
3 eetlepels olijfolie
grof zeezout
----voor het 'jasje'----
geraspte schil van 1/2 sinaasappel
sap van 1 sinaasappel
1 eetlepel rietsuiker
versgemalen peper; naar smaak



Gevonden bij de groentenboer.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Halveer elke aardappel in de lengte en leg hem op het snijvlak. Snijd hem nu diep in, alsof u dunne plakjes maakt, tot 1 cm van onderen. (Tabitha: aan beide zijden van de aardappel een houten eetstokje leggen, dan kun je de aardappel ook niet per ongeluk doormidden snijden).

Leg de aardappel in een groot bakblik. Wrijf ze met een kwastje royaal in met de gesmolten boter. Giet de olijfolie over en rond de aardappelen.

Bak ze in 40-50 minuten in de oven, tot ze bruin worden. Wrijf ze intussen nu en dan opnieuw in met het braadvet.

Doe intussen sinaasappelsap, - rasp en suiker in een steelpannetje en verwarm het zachtjes tot de suiker is opgelost. Laat hte mengsel nog 3-4 minuten pruttelen en indikken. Draai dan de pit uit.

Wrijf de lichtgebruinde aardappels in met hte sinaasappelmengsel en leg ze weer op het bakblik. Bak ze nogeens 15 minuten, tot ze diep goudbruin zijn. Grof zeezout over strooien en meteen opdienen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top